TIPS VOOR  OUDERS

Ja dat is wat wij heel graag willen. Kinderen brengen gemiddeld 8 uur per dag op school door. De rest van de tijd bij hun ouders. Dat legt dus ook voor de ouders een grote verantwoordelijkheid op hun schouders. Wij willen graag onze lessen combineren met huiswerk voor kinderen maar ook voor de ouders.Kinderen krijgen huiswerk mee om samen met de ouders een opdracht uit te voeren. Deze opdracht kunnen zij op onze Instagram zetten en zal bij de eerst volgende les besproken worden.

Helft van de kinderen beweegt te weinig

Ongeveer de helft van de kinderen van 4 tot 12 jaar heeft in 2017 te weinig bewogen. De Gezondheidsraad schrijft voor dat scholieren elke dag minstens een uur ‘matig intensief’ moeten bewegen, zoals wandelen, fietsen of buiten spelen. Zo’n 45 procent van de kinderen haalt dat niet. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Lees meer »

Diabetes bij kinderen

Diabetes is, naast astma, de meest voorkomende chronische ziekte bij kinderen. Het is een stofwisselingsziekte waarbij de bloedsuikerspiegel niet op peil blijft. Bijna alle kinderen met diabetes hebben diabetes type 1. Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuiker (glucose) niet meer in evenwicht houden. Dat komt doordat de alvleesklier geen insuline meer aanmaakt. Normaal gesproken zetten de cellen in je lichaam alles wat je eet (glucose) om in energie, brandstof. Alle organen in het lichaam hebben namelijk glucose nodig, ook de hersenen.

Lees meer »

Krachttraining goed tegen diabetes

Minder dan een uur krachttraining per week verlaagt de kans op metabool syndroom; een verzamelnaam voor symptomen als overgewicht, hoge bloedruk en verhoogde bloedsuiker. De gunstige effecten zijn onafhankelijk van andere sportactiviteiten, zoals hardlopen of fietsen. Een internationaal team van onderzoekers onder leiding van Esmée Bakker van het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen heeft dit bekend gemaakt.

Lees meer »

Etiketten voedselverpakkingen misleidend

De Europese consumentenorganisatie BEUC eist strengere regelgeving voor labels of boodschappen op verpakkingen van voedingswaren. Die informatie is volgens hen vaak misleidend, waarbij te los of zelfs fout wordt omgesprongen met termen zoals ‘artisanaal’ of ‘volkoren’, of waarbij de hoeveelheid echt fruit in drankjes met logo’s wordt overdreven.

Lees meer »

Moslims met diabetes moeten afzien van ramadan

Artsen en patiëntenverenigingen proberen met man en macht moslims met suikerziekte te overtuigen niet mee te doen aan de ramadan of in elk geval hun medicatie te laten aanpassen. Maar vaak zonder succes. De ramadan leidt nog steeds tot extra ziekenhuisopnamen.

Lees meer »

Mag je honing eten als je diabetes 2 hebt?

Honing heeft een gezond imago dat niet onterecht is. Dit oudste medicinale middel ter wereld staat vooral bekend om de antibacteriële eigenschappen en bevat veel mineralen, vitaminen en antioxidanten. Maar kun je ook honing eten als je diabetes type 2 hebt?

Lees meer »

Hulp voor ouders schoolgaande kinderen met diabetes

Eet je graag een bakje yoghurt als ontbijt, dan is er goed nieuws: veel yoghurt eten vermindert de kans op suikerziekte. Dat blijkt uit een onderzoek van de Harvard School of Public Health. Mensen die dagelijks yoghurt eten, hebben 18% minder kans op het krijgen van type 2 diabetes.

Lees meer »