De supermarkt

Gepubliceerd op 11 april 2024 om 15:49

“Goedemorgen”  of zoiets hoorde ik achter me......

Oh, de straatnieuwsverkoper, vandaar!
“Morguh” zei ik maar terug. Ik versta die lui nooit echt goed. Maar ja daar kom ik ook niet voor. Karretje pakken en nu eens serieus opletten wat ik koop.
Tsja wat is gezond en lekker? Groente en fruitafdeling. Alleen de bananen en mandarijnen vind ik lekker, nou ja het is een begin.
Verder wat tomaten, komkommer en sla. Bij het brood een casino voor de tosti’s, bij de zuivel pakte ik fristi en vifit en een jonge kaas (voor de tosti’s)
Ik had me voorgenomen om de etiketten te lezen, maar was m’n bril vergeten. Dat doe ik thuis dan wel dacht ik.
Bij de dranken aangekomen, toch maar een fles cola, ik had al zoveel gezonds in m’n karretje!
De snoepafdeling moet je eigenlijk niet langslopen, want dat is heel moeilijk natuurlijk al die drop en chocola.
Goed dan maar een paadje eerder afslaan, heeft ook geen nut, want daar liggen alle koeken en cake. Een paadje verder dan het snoep, liggen alle chips, pinda’s, cornuco’s en noem het maar op. Toch maar een zak chips dan.
Wasmiddel en toiletpapier, afrekenen en naar buiten. Even een loempiaatje bij de Vietnamees. Boodschappen in de auto en naar huis.

Hum, toch niet zo gezond als ik dacht. Fristi lijkt wel gezond, maar staat stijf van de suiker en van de vifit word ik ook niet echt fit als ik zo naar het etiket kijk.
Kaas bevat veel verzadigt (wat is dat nou weer? )vet en zout.

Nou ja, het begin is er. Nadat ik alles had uitgepakt en opgeborgen ging ik een tosti maken. Arbeid maakt hongerig natuurlijk. Na de tosti even op de weegschaal.
121,4 kg. Keek in mijn agenda wanneer ik voor het laatst bij de diëtiste was geweest en hoeveel ik woog. Nou dat is niet gek 3 ons afgevallen sinds 14 september 2023!

Volgende keer m’n bril niet vergeten als ik een etiket wil lezen!!