En toen had ik suiker....

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 12:44

,,Bent u vaak moe?’’ ,,Nee, dokter.’’...

,,Vaak  dorst en veel plassen?’’

, Nee dokter. Nou ja, ik lust wel graag een biertje en dan ga je ook meer plassen natuurlijk.’’

,,Drie maanden controle laten doen.’’

,,Wat is dat dokter?’’

,,Dan kijken we naar het gemiddelde suikergehalte in uw bloed over de laatste drie maanden.’’  

,,En?’’  

,,Te hoog. 9.2’’ (9.2 wat??)

,,Jeetje, en nu? Medicijnen?’’

 ,,Nou, misschien moet u eerst eens gaan afvallen. Minder eten en meer bewegen. 

Hoe lang en hoe zwaar bent u? Zo, zo, daar moet zeker 15 kilo vanaf, het liefst 20 kilo.

Tot over 3 maanden, dan doen we een nieuwe meeting.’’ Daar stond ik dan buiten in een stralend zonnetje met drie verwijzingsbriefjes in m’n broekzak. Ik moest naar de oogarts, de pedicure en een diëtiste.

Ik voel me eigenlijk prima. Ik suiker, diabetes? Wat een relaxte ziekte is dat dan! Ik voel d’r niks van.

Eerst maar eens boodschappen doen bij de supermarkt. Voor dat ik het wist lagen de kaasbroodjes en biertjes in m’n karretje(zit helemaal geen suiker in). Niet echt gezond dat geef ik toe, maar dat heeft niks met suiker te maken. Tenminste, daar ga ik van uit.

Waarvoor moet ik eigenlijk afvallen? Wat heeft dat met diabetes te maken? De dokter heeft het wel uitgelegd maar ik ben al weer vergeten wat hij zei. Sukkel die ik ben. Ik had gewoon beter moeten opletten. Maar ik zat met mijn hoofd al weer ergens anders.

Wat is dat toch die suikerziekte? Ik lees er wel vaak over in de krant. En op het NOS Journaal zie ik het ook regelmatig. Het schijnt dus wel belangrijk te zijn. Die dokter deed ook al zo serieus. Hij praatte ook zo gewichtig.

 

Nou dat wordt googlen!