Oogarts

Gepubliceerd op 1 maart 2024 om 09:15

Wat een drukte is het eigenlijk in dit ziekenhuis.....

Voorbij de draaideuren de ziekenhuiskantine, ziet er vreselijk lekker uit al die saucijzenbroodjes en de blikjes chocomel. Rijen voor de kassa. Zo meteen als ik klaar ben even iets kopen. Aan het einde van de hal liep ik naar de informatiebalie.

,,Links aanhouden en aan het eind van de gang even melden bij de balie van de oogpoli, meneer,,

,,Okee, dank u wel,,

Ik werd gelijk meegenomen door een assistente .In het behandelkamertje werden mijn ogen ingedruppeld met een gele vloeistof.

,,U gaat de komende uren héél wazig zien meneer. Deze druppels maken dat uw pupillen wijd open gaan staan zodat de oogarts goed naar binnen kan kijken, gaat u maar in de wachtkamer zitten,, Het zal wel, ga lekker de Privé lezen. Altijd leuk het leed van een bekende Nederlander. Gordon op vakantie, hij wel! Maar dat hij diabetes heeft wist ik niet. Bekende Nederlanders kunnen dat ook hebben natuurlijk!

Verder dan regel 4 kwam ik niet, echt alles begon wazig te worden, als ik de wachtkamer in keek kon ik man en vrouw niet meer van elkaar onderscheiden. Jezus mina, je zal maar blind zijn. Hoop dat dit wel tijdelijk is!

,,Komt u maar hoor en gaat u maar op die stoel zitten, zei de oogarts. Hoofd naar voren met m’n kin op een soort beugel. De dokter keek met een microscoop in m’n ogen. Ondertussen legde hij  uit dat diabetes oogschade kan veroorzaken en dat je blind kan worden.

Allemachtig, ik hoop maar dat er niks aan de hand is, ga van af nu gezond eten en veel bewegen, dat zweer ik!!

,,Super de luxe meneer, alles ziet er prima uit,, Dag dokter( tot nooit meer, hoop ik!)

In de kantine van het ziekenhuis even uitpuffen met toch maar een saucijzenbroodje en een chocomel.