Ennnnn klik!!

Gepubliceerd op 14 april 2024 om 08:49

Ennnnn klik!! 394.000 resultaten toen ik suikerziekte intoetste……....

Toen ik suikerziekte intoetste, in 0,29 seconden! Ik begon maar eens met “hoe herken je suikerziekte”

Tjonge jonge, waar moet ik beginnen?

Alle symptomen van deze ziekte heb ik niet. Ik ben niet lusteloos, heb niet altijd dorst(nou ja, soms wel een beetje), ben niet duizelig of overactief
Eigenlijk van alles wat ik lees heb ik geen last. Raar eigenlijk.
Verder zoeken naar wat je er allemaal van kan krijgen. Nou dat varieert van af en toe een beetje dorst en lusteloosheid tot blijvende oog- en nierschade, amputatie van ledematen tot aan doodgaan toe.

Dan zijn er ook nog verschillende soorten diabetes. Diabetes type 1, daar kan je dus niks aan doen. Type 2, ook wel ouderdomssuiker genoemd, daar kan je dus vaak heel veel aan doen.
En ik heb type 2.
Wat kan ik zelf doen?
Afvallen zei de dokter, vind m’n vriendin ook geen slecht idee, ben ik bang.

Tsja, sporten doe ik al, maar behalve spierpijn, merk ik er weinig van.
Op de sportschool kan je op verschillende manieren trainen, krachttraining en cardio. Alle twee doe ik ( alle twee vind ik niks aan) en ik ben nog geen gram afgevallen.

Voor dat ik het wist zat ik weer op een andere site. Leuke vakantiesite met prachtige stranden, mooi weer en lekker eten.

Over eten gesproken, dat is ook zoiets. Eigenlijk moet ik dus op dieet. Keuzes maken zei de diëtiste. Wat voor keuzes? Wat wel en wat niet eten? Wanneer wel en wanneer niet eten?

Terug op de suikerziektesite kwam ik van alles tegen over eten, overal zit suiker in en dat mag nou net niet. Moet je op alle etiketten gaan kijken wat er in zit. Dat is toch niet te doen?