Lesprogramma

Het lesprogramma is gemaakt door Paula Udondek en Jeffrey Huf en bestaat uit 9 afleveringen van elk 24 minuten. Iedere aflevering is opgebouwd uit korte filmpjes met daaraan gekoppeld een pakketje opdrachten en/of vragen. Het is geschikt voor zowel individuele leerlingen als de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste klassen van het praktijkonderwijs.

Scholen die zich abonneren worden automatisch lid van DiaB-TV, met de bedoeling een gemeenschap/community over diabetes te creëren. Aan het lesprogramma werken onder andere medisch specialisten mee, die ingestuurde websitevragen zullen beantwoorden. Kinderen, met of zonder suikerziekte, hebben ook een belangrijke rol in het programma. Acterend in een filmpje, of als lid van de denktank die onze redactie adviseert over een goede aansluiting met de doelgroep. Een denktank bestaat uit minimaal zes jongeren tussen 10 en 15 jaar.

Aanschaf lesprogramma

Het lesprogramma kan via onze website worden besteld. De eerste 3 afleveringen kunnen als kennismakingspakket worden aangevraagd. Een kennismakingspakket kost € 100, -. De prijs voor het lesprogramma voor een jaar is: – scholen met minder dan 250 leerlingen € 250,- – scholen met meer dan 250 leerlingen € 350,- Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op info@diabtv.nl