Fleur van Hooren ziet droom waarheid worden!
Ze lacht voortdurend. Ze heeft er duidelijk zin in. In het leven maar ook in haar activiteiten voor DiaB-tv. Fleur van Hooren (22) is diëtiste. ‘Gek’ van voedsel en alles wat daarmee samenhangt. Een introductie.


​,,Ik was op een informatiemarkt bij Visio, een bedrijf dat mensen met diabetes die slecht zien tracht te helpen. Daar filmde DiaB-TV. Ik heb ze aangesproken en aangeboden iets voor hen te gaan doen op het gebied van voeding. Dat aanbod werd dankbaar aanvaard’’, vertelt Fleur.

De Limburgse deed een studie voeding en diëtiek aan de Haagse Hogeschool. In dat kader belandde ze voor een stage bij ziekenhuis Antoniushove in Leidschendam. Dat liep niet zoals gedacht. Na een intern gesprek werd Fleur overgeplaatst naar Diabeteszorg Haaglanden bij het MCH, mede-eigenaar van Antoniushove.

​,,Nee, ik heb in mijn omgeving geen ervaring met diabetes. Maar ik vond diabetes wel heel interessant. Als diëtiste weet ik dat voeding een heel grote invloed heeft op diabetes. Je moet er voortdurend op letten’’, geeft Fleur aan. ,,Dat is zo belangrijk en je kunt er zo veel aan doen.’’

,,Voorlichting aan kinderen is heel belangrijk. Om te voorkomen dat ze door diabetes slecht gaan zien of er bijvoorbeeld een deel van het been geamputeerd moet worden. Dat is onomkeerbaar. Tijdens mijn studie heb ik me met het onderwerp diabetes beziggehouden. Ik ben ook op een kamp geweest van kinderen met diabetes type 1. Dan zie je wat het betekent dat kinderen en ouders over alles moeten nadenken. Over voeding, beweging, stress. Het heeft allemaal invloed op de bloedsuikerspiegel.’’

Juist het feit dat DiaB-TV zich richt op kinderen maakt Fleur enthousiast. ,,Dat is een extra stimulans. Kinderen kunnen nog zo veel leren. Die kunnen hun gedrag nog veranderen. Zitten niet vast in gewoonten. In de toekomst zou ik de ouders er ook bij willen betrekken. Die doen immers de boodschappen voor het eten.’’

,,Wat DiaB-TV doet is leuk en belangrijk. Ik wil mijn steentje ertoe bijdragen dat kinderen geen overgewicht krijgen, en dus geen diabetes type 2’’, aldus Fleur. ,,Het is zo belangrijk. En er kan zo veel aan gedaan worden.’’

Fleur gaat voor DiaB-TV recepten maken gericht op gezond eten. ,,Diabetes type 2 is te voorkomen door niet te veel te eten en gezond te eten’’, weet Fleur. De recepten gaat ze in een kookrubriek met kinderen ook echt klaar maken. Daarnaast zal ze via de site van DiaB-tv interessante tips geven over eten en diabetes.

​,,Dit is mijn grote droom. Werk en mijn hobby – acteren – komen bijeen. Ik krijg een rol in het Journaal dat Paula Udondek voor DiaB-TV gaat maken’’, aldus Fleur die ooit bewust voor Den Haag koos vanwege de opleiding die de Haagse Hogeschool bood maar ook vanwege Den Haag als stad. Het bleek een schot in de roos. Fleur: ,,De mensen hier zijn open en gezellig.’’ En dat zegt een rasechte Limburgse.