DiaB-TV en Lonneke van Leth gaan samenwerken om kinderen te attenderen op het belang van een gezonde levensstijl. In januari 2019 brengt Lonneke van Leth producties De Grote Olympische Spelshow op de planken. Een voorstelling waarin de geschiedenis en het heden van de Olympische Spelen op een spelende wijze worden behandeld. De voorstelling zal zowel in het theater als op scholen gespeeld worden. Samen met DiaB-TV ontwikkelt Lonneke van Leth een voorlichtingsprogramma voor scholen. Met de voorstelling, informatie over diabetes door DiaB-TV en workshops worden scholen in het hele land bezocht. Leerlingen leren onder andere hoeveel suikerklontjes er in verschillende producten zitten en hoe lang je moet bewegen voor je deze weer verbrand. Maar ook wat verkeerde voeding op termijn met je lichaam kan doen.

In de workshops zullen de deelnemers volop bewegen en dansen. Bijvoorbeeld tijdens de workshop ‘Bust the Move’. Ook is er een kookworkshop waarin de kinderen leren om zelf gezonde lunches en snoepjes te maken.

Lonneke van Leth maakt verhalende en beeldende dansvoorstellingen. Met haar humor en treffende muziekkeuzes enthousiasmeert zij jong en oud, kenner en leek, voor moderne dans. Zij laat haar publiek zien dat moderne dans niet ingewikkeld is maar juist leuk en tegelijkertijd een boodschap kan bevatten. Lonneke maakt van iedereen een dansliefhebber! Eerder bracht Lonneke van Leth producties onder andere De Zaak CarmenAssepoes, Een Romeo & Julia en The Match.

De landelijke stichting DiaB-TV zet zich in om diabetes type 2 te voorkomen bij kinderen. De stichting maakt vooral de schoolgaande jeugd (10+) op een inspirerende manier bewust van de gevaren van suikerziekte. Paula Udondek (presentatrice van o.a. Het Jeugdjournaal) en de Haagse Jeffrey Huf voeren het promotieteam van de stichting aan. Zij hebben zelf, of van dichtbij de gevolgen van diabetes type 2 meegemaakt. De stichting wijst jongeren op een leuke, begrijpelijke manier op hun eigen verantwoordelijkheid binnen een gezonde levensstijl.

De première van De Grote Olympische spelshow is op zondag 13 januari 2019 in Theater aan het Spui. Kaarten €8 – €12,50 via Het Nationale Theater.

 

Voor beeldmateriaal alsmede voor meer informatie over deze samenwerking of De Grote Olympische Spelshow, kunt u terecht bij:

Eva Haasnoot, PR Lonneke van Leth producties via publiciteit@lonnekevanleth.nl (ook voor een interview met Lonneke van Leth)

Of

Noël de Bruin via 06 53815912, info@diabtv.nl (ook voor een interview met Paula Udondek)