Benodigdheden

  • (Staaf)mixer of keukenmachine

  • Koekenpan

  • Lepel

  • Spatel

  • Pan

 
Bereidingstijd 

  • 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 eieren

  • 1 bloemkool

  • scheutje olijfolie

  • peper

Receptvoorbereiding

  1.  Snij klein stronkjes van de bloemkool

    Doe een klein laagje water in de pan en laat het koken.

  2. Leg de stronkjes met het harde deel naar boven en laat de bloemkool  gaar stomen.

  3. Breek de 8 eieren en doe ze in een kom.

  4. Laat een scheutje olijfolie warm worden in een pan op middelhoog vuur

  5. Voeg de bloemkool toe aan de eieren en mix het geheel tot 1 glad mengsel met de keukenmachine of staafmixer

  6. Giet het mengsel in de pan tot een dunne laag (dan blijft het gebakken ei heel naar omdraaien)

  7. Wacht 3-6 minuten en draai het gebakken ei om.

  8. Voeg op het laatste nog wat peper toe

De omelet is nu klaar om te serveren!

Tips & Tricks 

Door groente toe te voegen aan je omelet krijg je ongemerkt toch meer groente binnen. Je voegt ook extra vezels toe aan je omelet waardoor je extra vezels binnen krijgt. Hierdoor heb je sneller en langer een vol gevoel. Daarnaast zijn extra vezels ook goed voor de stoelgang. ​

Voedingswaarde per persoon (berekend met de eetmeter van het voedingscentrum)

Aantal eieren pp               Calorieën               Koolhydraten (gram)
2 eieren                              194                         1