Benodigdheden
- Pan
- Spatel
- Kom
- Lepel
- Mes
- Weegschaal
- Maatbeker
Bereidingstijd
10 minuten
Ingrediënten
- 40 gram havermout
- 250 milliliter magere melk
- 1 appel
- 1 handje rozijnen
- 2 theelepels kaneel
Recept (voor 1 ontbijtje) – Voorbereiding
- Weeg de havermout af. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Vul de maatbeker met 250 ml magere melk.
- Zet het pannetje op plaag vuur en voeg alle ingrediënten toe. (havermout, magere melk, appel, rozijnen, kaneel)
- Roer met de spatel de pan goed door zodat de havermout niet blijft vastplakken.
- Als de havermout voor jou de juiste dikte heeft kan je het mengsel in een kommetje doen. (Hoe langer het mengsel verwarmt, hoe droger de havemout word)
Dit gerecht is klaar om te serveren!
Tips & Tricks
Houd je niet zo van melk of heb je een koemelkallergie? Je kunt de magere melk ook vervangen met ongezoete amandel- of soyamelk.
Voedingswaarde per ontbijtje (dit berekend volgens de eettabel van het voedingscentrum)
Per ontbijtje Calorieën, Koolhydraten
– Appeltaart havermout met magere melk 396, 70
– Appeltaart havermout met amandelmelk 340, 59
– Appeltaart havermout met soyamelk 388, 59